landschafspark Duisburg nord

Mijn liefde voor het industriële, het vergane viezige, het immense grote trok me naar Noord Duisburg. In een woonwijk waar je je afvraagt of je je auto wel veilig kunt stallen ligt een groot verlaten terrein waar ooit een bloeiende hoogoven zijn glory-days beleefde. Hier werd vroeger ruwijzer gemaakt. Nu ligt het er verlaten bij.

 

Verlaten door de werknemers maar zeker niet door vele fotografen. Je struikelt erover! Ook belangstellenden zonder camera, maar toch vooral met! Iedereen probeert de mooiste foto vanuit de beste invalshoek te nemen en vooral anderen uit hun foto's te houden.

 

's Avonds als het donker wordt worden de gebouwen verlicht door de lichtinstallatie van de Britse lichtkunstenaar Jonathan Park wat het park een sprookjesachtige maar ook spookachtige uitstraling geeft.  Met het risico dat je thuis komt met heel veel dezelfde foto's blijf je maar klikken en zoeken naar een nieuwe invalshoek. Thuisgekomen blijkt dat je nog wel meer hoekjes en gaatjes had kunnen pakken, maar de hoogovens die hier zijn gebouwd in 1901 zullen er vast nog wel even staan, dus ik zal zeker nog een keer terugkeren.