machines de l'ile

De machines van het eiland is een artistiek project. Geboren uit de verbeelding van Francois Delaroziére en Pierre Orefice, bevindt het zich op het kruispunt van de uitgevonden werelden van Jules Verne en het mechanische universum van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van Nantes, op de uitzonderlijke site van vormalige scheepswerven.

 

Nieuwsgierige machines zijn het eiland Nantes komen bevolken. Deze buitengewone mechanismen zijn geboren uit de handen van de bouwers van het bedrijf La Machine en komen tot leven tussen die van Machines de l'ile, voor de ogen van het publiek. Hun heen en weer bewegen tussen de bouwwerkplaats en de galerij stimuleert de beweging in het hart van de oude Dubigeon-beuken. Ze geven dit eiland een mysterieuze realiteit, zoals de tijd toen er schepen te water werden gelaten voor alle reizen van de wereld. 


De twee ontwerpers kozen er ook voor om het hele creatieve proces, vanaf de eerste tekeningen van François Delarozière, te laten zien. De materialen zijn ruw en de mechanismen duidelijk. Bij alle sculpturen, van staal of hout, zijn de gebaren van de bouwers zichtbaar. De visie van de werkplaats van het bedrijf La Machine in actie completeert deze unieke tourshow met een leuke en leerzame dimensie.


De machinisten staan ten dienste van de machines die ze in beweging zullen zetten en die ze zo tot leven zullen brengen, terwijl ze hun werking en de geschiedenis van het project vertellen. De tourshow wordt onderbroken door het ontwaken van machines die in dieren of monsters veranderen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0