ouwe meuk

Op diverse plaatsen in de wereld bevind zich vergane glorie in meer of minder verregaande staat van ontbinding en degradatie. Maar is het vergane glorie, of is het gewoon ouwe meuk?

 

Een oude buitenplee op Mont Dol (Frankrijk), een vervallen benzinepomp in het verlaten dorp Doel (België), de in onbruik geraakte spoorbrug bij Dongen, een hele grote zonnewijzer van de prehistorische druïden (Engeland), het kasteel waar koning Arthur is verwekt met behulp van tovenaar Merlijn, chateau de Polignac (Frankrijk) of een oude boerderij bij Hellevoetsluis die moest wijken voor een club die er uiteindelijk nooit gekomen is. Allemaal pareltjes voor urbexers. En vaak moet je je op die plekken ook een weg banen door de fotografen die proberen het beste plaatje te schieten. De vergankelijkheid van de door de mens gemaakte structuren trekt fotografen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0